09
oct.
10

Adeptii tamplariei din aluminiu

Tamplaria cu profile din aluminiu continua sa reprezinte una dintre optiunile catre care se orienteaza multi romani, chiar daca procentajul pe care il inregistreaza varianta din pvc contine un nivel ridicat.

Rezistenta la erodare, durabilitate si nivelul ridicat de rigiditate a profilelor de aluminiu fac din acest material unul reco­man­dat pentru confectiile în plan înclinat, pentru deschiderile de dimensiuni mari sau pentru fatade de sticla de tip „perete cortina“. Ast­fel, structural, tâmplaria din aluminiu poate fi împartita în mai multe subdo­me­nii:

* tâmplaria din aluminiu în sistem batant, ce este reprezentata de usile si fe­restrele cu deschidere normala, cu o pon­dere importanta (peste 80%) o rega­sim în cadrul constructiilor cu destinatie comerciala (vitrine de magazine si usi de acces, compartimentari interioare, usi si ferestre pentru sedii de firme, restaurante si cinematografe, centre de sanatate etc.), restul de 20% apartinând tâmplariei montate în cadrul locuintelor;
* tâmplaria de aluminiu în sistem glisant este utilizata preponderent în ca­drul constructiilor cu caracter comercial si sporadic în cadrul constructiilor cu caracter rezidential;
* peretii cortina reprezinta aproape jumatate din totalul pietei tâmplariei din aluminiu. Aceste sisteme sunt din ce în ce mai mult folosite ca urmare a cresterii nu­marului de imobile destinate birourilor, spatii comerciale (mall-uri, piete moderne, hypermarket-uri, showroom-uri);
* luminatoarele sunt folosite în cadrul constructiilor comerciale si industriale, dar si în cazul unor ansambluri noi de cladiri rezidentiale.

Un avantaj putin cunoscut al profilelor de aluminiu consta în faptul ca culoarea maro este considerata de catre cei mai multi producatori drept culoare elementara, având un pret identic cu cel al profilelor albe.

Vopsirea profilelor de aluminiu se face în camp electrostatic, profilele sunt foarte rezistente în timp si ofera o extraordinara varietate de culori, nuante metalice sau satinate, posibilitatea unei culori diferite la exterior fata de cea de la interior (bico­lor).

Profilele de aluminiu se diferentiaza esential din punctul de vedere al izolarii termice în profile de aluminiu fara bariera termica si profile de aluminiu cu bariera termica (cunoscute si sub numele de profile cu întrerupere a puntii termice sau fara punte termica).

Profilele fara bariera termica sunt profile de aluminiu cu o singura camera, cu un pret relativ scazut, dar cu un foarte slab coeficient de izolare termica datorata în principal conductivitatii termice specifice metalelor, din acest motiv sunt foarte folosite în cazul usilor si comparti­men­ta­rilor interioare care nu solicita izolare termica între medii. Pot fi folosite si la exterior în încaperi care nu necesita izolare termica sau în tarile cu un climat cald.

Profilele din aluminu cu bariera termica sunt tricamerale, camera exterioara si cea interioara fiind din aluminiu, iar cea intermediara din material plastic, mai exact poliamida, ce are rolul de a elimina conductivitatea termica a metalului. Sis­te­mul de garnituri în trei straturi, precum si miezul din poliamida asigura un coeficient de izoalre termica apropiat de cel al profilelor din PVC.

Si în cazul aluminiului, ca de altfel la toate tipurile de profile pentru tâmplarie, este deosebit de importanta calitatea fe­roneriei folosite, calitate ce se va traduce printr-o utilizare usoara si mai ales în­de­lungata a produselor folosite.

http://www.gff.ro

Reclame

0 Responses to “Adeptii tamplariei din aluminiu”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


REDECOREAZA-TI CASA

Da o noua infatisare casei tale, recompartimenteaza, finiseaza, schimba detaliile.
O casa in culori vesele, pastelate devine o oaza de lumina si liniste.

Categorii

Calendar

octombrie 2010
L M M J V S D
« iun.   dec. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Cele mai bine evaluate

Introduceti adresa de mail pentru a primi notificari cand apar noi postari.

Alătură-te lângă 1 urmăritor

Top click-uri

  • Niciunul
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: